Descriere proiect

Mareste caracterele

Institutul pentru Dezvoltarea Evaluarii in Educatie in parteneriat cu Editura Sigma si Asociatia EXE (Expertiza pentru o societate bazata pe cunoastere) implementeaza proiectul cu titlul „IDEE pentru o societate bazata pe cunoastere”, ID proiect: POSDRU/175/2.1/S/151627 proiect care se desfasoara in perioada  11 februarie - 10 decembrie 2015, cu finantarea Fondul Social European prin intermediul Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.
 

OBIECTIV GENERAL:

Dezvoltarea aptitudinilor de munca pentru elevi in vederea imbunatatirii adaptabilitatii acestora la cerintele primului lor loc de munca relevant.

IMPACT:

·         dezvoltarea aptitudinilor de munca pentru elevi;

·         cresterea numarului de persoane orientate si consiliate profesional;

·         cresterea gradului de ocupare pentru viitorii absolventi de invatamant secundar, prin furnizarea de asistenta, consiliere profesionala si realizarea de activitati cu caracter practic in vederea orientarii acestora in cariera si o insertie mai rapida pe piata muncii.

 

TINTE URMARITE:

 

·         Cresterea adaptabilitatii la cerintele primului loc de munca pentru 700 de elevi de nivel ISCED 3

·         Orientarea si consilierea profesionala a 700 de elevi din grupul tinta

·         Promovarea schimburilor de bune-practici in ceea ce priveste utilizarea metodei inovative de invatare „firma de exercitiu” pentru 140 de elevi si 70 de profesori